00:00 Sibiu - Zărnești

00:30 Sanctuarul de urși LiBEARty

Sanctuarul de urși LiBEARty, cea mai mare rezervație de urși bruni din lume se află la Zărnești și este o nouă casă pentru urșii care au fost abuzați în captivitate. Ursuleții pot fi vizitați într-un mediu sălbatic, plin de vegetație.

02:33 Ursuleți - Zărnești

02:48 Zărnești

Zărnești este un mic oraș din județul Brașov, România. Are o populație de 25.332 locuitori. Este situat la poalele masivului Piatra Craiului și este străbătut de râul Bârsa.

Turiștii veniți la Zărnești pot înnopta la pensiunile din oraș sau la cele din apropiere, din zona Plaiul Foii, Poiana Mărului sau Tohanița-Predeluț. Ei pot practica în timpul petrecut la Zărnești alpinismul, echitația (călăria), drumețiile montane sau se pot delecta privind natura în adevărata ei splendoare, în cele mai sălbatice zone din Europa și anume în Piatra Craiului, unde populația de animale sălbatice este foarte numeroasă. De asemenea, Piatra Craiului este principala atracție turistică a zonei Zărneștiului, fiind principala bază de plecare spre cele mai frumoase trasee turistice ale masivului.

Se mai pot practica plimbările cu căruțele trase de cai spre comunele apropiate, Măgura sau Peștera, sau se mai poate practica așa-numitul "bird watching", în Prăpastiile Zărneștiului sau în împrejurimi. Potențialul turistic al zonei este imens și nu se poate exprima în cuvinte.

04:02 Zărnești - Bran

04:18 Castelul Bran

Castelul a fost complet restaurat, în prezent aflându-se în stare foarte bună. În încăperile din castel se pot viziona expozițiile permanente ale suvenirelor familiei regale Române. Castelul este un punct de atracție, atât pentru turiștii străini, cât și pentru cei români, fiind considerat castelul lui Dracula, personajul legendar din filmele de groază care se identifică cu Vlad Țepeș.

Castelul s-a construit pe o stâncă de 100 m, are o formă de trapez și este prevăzut cu un turn interior. Cetatea are o singură intrare, un turn de poartă cu ziduri groase și o intrare îngustă, la care inițial se putea ajungea printr-o scară mobilă, de lemn, azi accesul făcându-se prin trepte de piatră. Pe partea nordică se observă un turn cu două etaje, lângă care un bastion dreptunghiular de șapte etaje, pe acoperișul căruia s-a construit un turn de observație. Pe partea vestică se observă un turn rotund, la subsolul căreia odinioară se afla o închisoare fără ferestre. La parter se găsea camera darabonților, iar în mijlocul curții se află o fântână de circa 70m.

06:26 Bran - Fundata

06:46 Fundata

Situată la altitudinea de 1360 m, Fundata este cea mai înaltă localitate din țară. Aflată la mijlocul distanței intre Bran și Rucăr, pe culoar, aceasta este străjuită de munții Bucegi și munții Piatra Craiului.